Vad är nyttigast att baka med: grahamsmjöl, grovt rågmjöl eller havregryn?

Vad är nyttigast att baka med: grahamsmjöl, grovt rågmjöl eller havregryn? Är det någon skillnad om man vill ha baka ett grovt bröd?,Rågmjöl OM du bakar med surdeg som sänker GI och slår ut fytinerna som hämmar upptaget av järn, kalcium, zink och magnesium... I övrigt så är väl grahamsmjöl och rågmjöl ok medans vetemjöl är ok att använda i kombination med övriga grövre mjölsorter. Man har ju vetemjöl i surdeg också men som sagt, surdeg (särskilt det bröd jag gör utan jäst) jäser ju lääänge och blir då nyttigt. Hanna 050511 & lillebror bf090919,musli skrev 2009-08-21 14:13:54 följande:Rågmjöl OM du bakar med surdeg som sänker GI och slår ut fytinerna som hämmar upptaget av järn, kalcium, zink och magnesium... I övrigt så är väl grahamsmjöl och rågmjöl ok medans vetemjöl är ok att använda i kombination med övriga grövre mjölsorter. Man har ju vetemjöl i surdeg också men som sagt, surdeg (särskilt det bröd jag gör utan jäst) jäser ju lääänge och blir då nyttigt. Vet du varför det blir nyt

tigare om det jäser länge? Jag är ganska nybörjare på bakning, men tycker att det är kul. Har mycket att lära mig än.,Åsa Lund skrev 2009-08-21 19:40:14 följande: paindemartin.blogspot.com/En hel blogg om surdeg! Ja, den har jag varit inne och läst på ibland. Mn känner för att baka när man ser hans bröd.,Sigrid skrev 2009-08-21 21:07:18 följande:Vet du varför det blir nyttigare om det jäser länge? Jag är ganska nybörjare på bakning, men tycker att det är kul. Har mycket att lära mig än.Ah, just för att GI-t sänks och fytinerna bryts ner och näringsupptaget blir bättre! Dessutom så har man inga tider att passa med en surdeg, särskilt inte en helt utan jäst. Man tillverkar en surdegs-grund under ett par dagar som sen bor i kylen, min har bott i kylen i ca. 5 veckor, som man sen matar varje vecka, antingen man bakar av den eller inte. Kolla länken ovan t.ex. till Pain de Martin (han släpper dessutom en bok vilken dag som helst) eller simonsbrod.se/surdeg.html. Eller ta en kik i min blogg,

där har jag en surdeg som jag satte imorse som man får följa. Utbaket sker imorgon eftersom det jäser hela natten. Hanna 050511 & lillebror bf090919,Min blogg (som är helt ny) finns på hemmaliv.hallinarna.seförresten. Kan vara bra med en länk ju..... Hanna 050511 & lillebror bf090919,musli skrev 2009-08-21 21:13:08 följande:Min blogg (som är helt ny) finns på hemmaliv.hallinarna.seförresten. Kan vara bra med en länk ju..... Tack! Jag var in och letade på din presentation, men hittade ingen länk. Jag ska ta mig en titt på din blogg. Vet du föresten om det går bra att minska jästmängden i vanligt bröd (ej surdeg) och låta det jäsa längre istället. Blir det nyttigare då också?,Sigrid skrev 2009-08-21 21:16:18 följande:Tack! Jag var in och letade på din presentation, men hittade ingen länk. Jag ska ta mig en titt på din blogg. Vet du föresten om det går bra att minska jästmängden i vanligt bröd (ej surdeg) och låta det jäsa längre istället. Blir det nyttigare då också?Jodå, det går, men j...


Läs hela artikeln här


Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |