grilla pilgrimsmusslor. Hur gör man??

Har aldrig ätit det och vet inte hur man tillagar det. Men nu var det extrapris på dem i min mabutik, så då måste jag ju slå till ;) Hur länge grillar man dem? Vad kan man ha för marinad (gärna färdiga sorter), vad kan man ha som tillbehör, och vad kan man ha för sås? Hoppas ni kan hjälpa mig, för jag är så nyfiken. Förresten, smakar de så gott som de ser ut??,Man grillar dom väl på samma sätt som man steker dom, typ en minut på varje sida kanske? Har bara stekt på spisen. sås? Skulle inte jag ha till. Jag skulle grilla lite coctailtomater till, salta och peppra musslorna, lägg dom på ruccolasallad och riv över lite parmensnost. GUD vad gott!!!,shitvadjaghatar skrev 2009-05-25 16:38:01 följande:Man grillar dom väl på samma sätt som man steker dom, typ en minut på varje sida kanske?Har bara stekt på spisen.sås? Skulle inte jag ha till.Jag skulle grilla lite coctailtomater till, salta och peppra musslorna, lägg dom på ruccolasallad och riv över lite parmensnost.GUD vad gott!!! Tack för s

varet. Blir man mätt då om man tomater o sallad till? Eller äter man dom som förrätt?,Helt klart som förätt skulle jag säga. Beror på hur många du har iofs..,Ha riktigt hög värme när du grillar dem. Ha dem med fördel i halster el på dubbla spett (lättare att vända då). Som tidigare sagts 1-2 min. Senast jag hade dem som varmrätt gjorde jag en nudelwok till. Fräste grönsaker i ingefära, lime, fishsauce o chilli och sedan i med kokta nudlar som bara får fräsa runt hastigt. Jättegott. Musslorna hade jag marinerat i lime, olja, koriander o ingefära innan. Annars är de rätter med pilgrimsmusslor du hittar på nätet oftast förrätter.,Som påpekats i tråden, "scallops" är väl mest en förrätt... En "modern klassiker"; Pilgrimsmusslor på blodpuddingsrundlar med cayenn-hollandaise. Tag ut rundlar av blodpudding, lika stora som musslorna. Stek dessa, lägg på en mussla, och dra över lite hollandaisesås. Garnera med lite sallad och njut =),tack för era svar. Trodde det var middagsmat ;) Ska kika på l

ite olika recept på internet. Tack igen!,CStolpe skrev 2009-05-25 16:52:06 följande:Som påpekats i tråden, "scallops" är väl mest en förrätt... En "modern klassiker"; Pilgrimsmusslor på blodpuddingsrundlar med cayenn-hollandaise.Tag ut rundlar av blodpudding, lika stora som musslorna. Stek dessa, lägg på en mussla, och dra över lite hollandaisesås. Garnera med lite sallad och njut =) Blodpudding?? haha.. njaa. tack för tipset, men hoppar nog det. Ska googla lite.,Anna M skrev 2009-05-25 16:53:06 följande:tack för era svar. Trodde det var middagsmat ;) Ska kika på lite olika recept på internet. Tack igen!Men det finns ju schyssta huvudrätter. Tex den här*slurp* och nu är det ju sparrissäsong oxå. Sparris är oxå gott att grilla.,Anna M skrev 2009-05-25 16:54:17 följande: Blodpudding?? haha.. njaa. tack för tipset, men hoppar nog det. Ska googla lite. Ja skratta du... Här försöker man vara vänlig och tipsa och vad var tacken för det... :/,CStolpe skrev 2009-05-26 21:21:48 följande:Anna M ...


Läs hela artikeln här


Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |