Gluten ch laktosfri tårta. HJÄLP!!!!

MBert skrev 2009-02-28 18:20:43 följande:Mitt spontana tips är att köpa Almondys dajmtårta. Kanongott och glutenfritt. Jag vet dock inte om den är laktosfri men jo det tror jag, för den bjöd vi på efter rekommendation av/till en av våra gäster som är både gluten- och laktosintolerant.Fast du vill kanske hellre baka själv? MBert skrev 2009-02-28 18:32:36 följande:Svar på #7Vi dekorerade Dajmtårtefatet med färsk frukt och serverade laktosfri vispgrädde till. Succé.Men i dajmen är det laktos/mjölk, är ganska säker på att dajmtårtan är det mjölk i... Men det beror ju på hur pass intolerant man är, jag tål en del men jag skulle inte våga bjuda på den till nån med laktos... ninnasvarld.blogspot.com/,AlvaLovisa skrev 2009-02-28 18:24:08 följande:Marängtårta (2 bottnar), mellan lägger man vaniljkräm på laktosfri mjölk (godast om man gör själv skulle jag tro), överst laktosfri vispad grädde och hallon.Den där tror jag på =) låter jättegott! Men gör bottnarna själv, för de brukar ha skummjölkspu

lver i maräng som man köper i affärn... =) ninnasvarld.blogspot.com/,Marängbottnar borde väl funka? Fyll dem med laktosfri glass och bär, eller laktosfri grädde och bär. Eller någon form av laktosfri chokladkräm. Allis,www.almondy.com/2.3.html Kolla den, där står det vilka av deras tårtor som det är gluten och laktos/mjölk i =) ninnasvarld.blogspot.com/,Jag bakar vanlig tårtbotten på 3 ägg 1 1/2 dl socker som vispas tillsätt 1 1/2 dl potatismjöl 1 1/2 tsk bakpulver grädda i 175 gr 40-50 min,Nina1982 skrev 2009-02-28 23:28:12 följande: www.almondy.com/2.3.htmlKolladen, där står det vilka av deras tårtor som det är gluten och laktos/mjölk i =) Enligt den där så är det mjölk i alla deras tårtor. Synd, för han som ska ha kan inte äta laktos alls, inte ens lite. Tycker marängbottnar fylld med grädde låter lite tråkit o sliskigt (men det kanske är för att jag själv inte tycker om maräng) Men fick tips (och recept) om en laktos och glutenfri Moccarulle av skorpionen80 som jag tänkte göra. Ver

kar inte så komplicerad att göra: Moccarulle (från allergikokboken.nu) Receptet passar för de här allergierna: Fisk, Nötter, Laktos, Gluten, Ingredienser: 1rulle 10-12 bitar 3 ägg 1 ½ dl socker ¾ dl potatismjöl 2msk kakaopulver 1 tsk vanillinsocker ½ tsk malen kanel 1 tsk bakpulver Moccakräm: 1 ½ dl vatten 2 msk margarin ½ dl vatten + 2 msk potatismjöl 2 äggulor 200 g margarin 1 1/2 dl florsocker 2 tsk nescafépulver 1 tsk vanillinsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, ca 30*40 cm, med bakpapper. 2. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggvispet. Rör om varsamt till en slät smet. 3. Bre ut smeten jämnt i långpannan och grädda kakan i ca 5 minuter. 4. Dra hela bakpappret med kakan ur pannan och låt den svalna under bakduk. 5. Mät upp 1 ½ dl vatten i en kastrull tillsammans med ett par matskedar matfett, till krämen. Koka upp blandningen. Rör samman vatten och potatismjöl till en redning och häll i ka...


Läs hela artikeln här


Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |