Hjälp med helstekt fläskytterfile i ugn!

Har en marinerad fläskytterfile på ca 900g.. Hur länge ska  jag ha den i ugnen och vilken ugnsgrad? DET FINNS INGEN VÄG TILL LYCKAN.DEN FINNS I DITT INRE!,jag brukar köra med varmluft/grill, och då har man ungefär 180 gr. hur länge? det var en bra fråga.. men ytterfilén blir ganska fort färdig, du ser ju när den ser stekt ut på utsidan, då tar du ut den, och skär av en bit, så ser du hur den ser ut innuti.... tänk på att filé inte ska vara helt genomstekt, för den liksom eftersteks sedan man tagit ut den, och den blir saftigast o godast om den inte varit inne för länge....,Kör på 175-200 grader tills innertemperaturen är 72 grader, använd termometer.,mimmi 1 skrev 2009-02-11 11:35:13 följande: jag brukar köra med varmluft/grill, och då har man ungefär 180 gr. hur länge? det var en bra fråga.. men ytterfilén blir ganska fort färdig, du ser ju när den ser stekt ut på utsidan, då tar du ut den, och skär av en bit, så ser du hur den ser ut innuti.... tänk på att filé inte ska vara helt genomstekt, för den liksom eftersteks sedan man tagit ut den, och den blir saftigast o godast om den inte varit inne för länge.... Men allt fläskkött ska vara genomstekt!!,javisst ska det det.. men jag menade inte att man ska äta filén rå... bara att, för att den ska bli så saftig som möjligt, så ska den vara en anings rosa, för att sedan bli helt färdig efter att den legat ett tag.. gärna insvept i folie! man kan lätt förstöra även en filé, genom att ha den för länge i ugnen.. då kan den bli torr


Läs hela artikeln här


Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |