Kall fläskfilé - tips om hur man gör?

Tips på god kall fläskfile önskas. Ska bjuda påen liten buffe imorgon där fläskfile är den stora ingrediensen. Hur gör man?,marinera den i nån god marinad och helstek den. det blir nog bäst! jag har annars ett jättebra recept på kyckling till buffe. görgott och enkelt! men det tar ett par dar att göra :( * 2 kilo kycklingfilé Marinad: * 3 pressade vitlöksklyftor * 2 msk riven, färsk ingefära * 5 msk flytande honung * 1 msk sambal oelek * 1,5 dl japansk soja * 1,5 dl torr sherry * 3 msk sesamfrön * 1 kycklingbuljongtärning Sesamfrön och grillkrydda till garnering Blanda vitlök, ingefära, honung och sambal oelek i en kastrull. Vispa ner soja och sherry. Smula ner buljongtärningen och tillsätt sesamfröna. Låt koka i 5 minuter och låt kallna. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll över den kalla marinaden. Låt marinera i 1-2 dygn i kylskåp. Vänd ibland så att allt blir marinerat. Sätt ugnen på 200grader. Låt filéerna rinna av och lägg dem i en långpanna, strö över sesamfrön och grillkrydda och stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna. Skär i skivor innan servering. Nu flyger vi, sa räven. Kastade grisen i tryckkokarn.,det va till 12 pers glömde jag säga. Nu flyger vi, sa räven. Kastade grisen i tryckkokarn.,Marinera den och låt den ligga i marinad över natten. Bryn den i stekpanna och släng in den i ugnen. Det blir supergott!


Läs hela artikeln här


Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |