Vad skall jag bjuda på för förrätt och efterrätt?

Vi skall ha lite gäster hem på lördag och jag tänkte bjuda på till huvudrätt fläskfile och ädelostgratäng med ris och sallad till. Men jag skulle behöva lite tips på någon god förrätt och efterrätt? Jag har fått idétorka....,Vill du göra det enkelt kör ni en charkuteritallrik till förrätt. Oliver, parmaskinka, salami, mortadella eller annat ni gillar. Ringla lite olivolja över bara. Linda in mozzarellabitar i parmaskinka, in i ugnen till osten smält. Serveras med rostade pinjenötter och några ruccolablad samt olivolja över. Håller med den som föreslog Gino till efterrätt. Enkelt och gott.,En tapastallrik till förrätt funkar ju alltid - minimalt med jobb, massa gott Vill du kika in hos mig? Hojta till så fixar jag det :),Eftersom att varmrätten verkar rätt mäktig skulle jag ta något lätt till både för och efterrätt. Exempelvis dippa grönsaker till förrätt och något med frukt eller bär till efterrätt. Det som skrivs på Internet stannar på Internet,www5.arla.se/Default____17653.aspx?Recip

eID=1... Den här ska jag göra i helgen när vi ska fira min far som fyller 60.. låter sååå himla gott!,Det låter som en väldigt klassisk och god varmrätt så för att få menyn sammanhållen och inte för spretig så skulle jag hålla mig till klassiska rätter. Inte för mäktig förrätt utan bara något litet gott. (Rätter med lite 80-tals känsla passar också bra eftersom det är lite retro över varmrätten, och det är väg att bli modernt igen! Men då ska det ara genomgående i menyn.) Lite förslag; * Skagen toast (eller med kräftstjärtar) * Avocado, finhackad rödlök, cremé fraiche, smörstekt toast, citron och löjrom * Gräslökspannacotta med löjrom * Svampsoppa med konjak * Cremé Brulée * Kaffepannacotta * Toscapäron (visst lite 80-tal men på G igen och harmoniserar bra till ädelosten innan) * Frusen cheesecake * Chokladtryfflar (hemmagjorda) (¯`°?.¸ ?? Vår Älskade Tyra och Lillebror i magen BFfeb 09 ?? ¸.?°´¯),Tinkerbell: Tack för förslaget.. Hade funderat på en frusen cheesecake faktiskt. Snabbt,

enkelt och gott Kanske rent av skall göra en ostkroksbakelse till förrätt. Oxå rätt enkelt och snabbt. Vi har fest med jobbet i morgon så risken finns att det är lite skallebank på lördag,Missboss, den bakelsen får du gärna dela med dig av. Sambon är helt såld på allt med ostkrokar (bönar och ber att jag ska komma på en förrättssoppa på det ) så det skulle bli en kul överraskning! (¯`°?.¸ ?? Vår Älskade Tyra och Lillebror i magen BFfeb 09 ?? ¸.?°´¯),Förrätt Bruchetta Efterrätt konserverade päron halvor som du lägger en after eight på sätt in i ugnen på ca 200 grader tills chokladen smält och päronen är lite varma. Servera med vaniljglass.,Delar med mig: Prins Charles favorit - 6 pers 1 påse Ostkrokar 12 skivor Formfranska 75 gr Majonäs 1/4 dl Vispgrädde 1-2 msk Kalles Kaviar 1 msk hackad Dill 1 msk hackad Rödlök Räkor - Löjrom - Citron Dekorera med: Ostkrokar, Löjrom, Räkor, Dill och Citron Stansa ut runda skivor ur formfranskan. (En rundel per franska, men man kan göra dem som snacks ...


Läs hela artikeln här


Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |