Veckans matsedel del 7

Här kommer del 7 avvår matsedelstråd! Del 6 hittar ni här: www.familjeliv.se/Forum-5-72/m44327607.html Välkomna! lisastarteria.blogg.se TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-24 20:48 Saftflickan har startat del 8. Välkomna dit! :) www.familjeliv.se/Forum-5-72/m48921846.html,saviar skrev 2009-08-30 22:26:34 följande:Hej !Vi storhandlar en gång i månaden, handlar då på oss kött och sådant som beräknas räcka hela månaden. Och sen handlar vi fil, mjölk, frukt och grönt ca. 1 ggr/vecka. Vi brukar veckoplanera för 1,5 vecka.. men vi hade lätt kunnat planera för 2. Hur stort brukar ert matkonto landa på i månaden? Vårt brukar ligga på 3500 kr och då inkl. det blöjor, hygienartiklar & kattsand, och då är vi två vuxna och en liten bebis (som än så länge inte kräver så mycket mat ;) ) Vi brukar också storhandla en gång per månad. Kött har vi börjat handla på Bulltofta kött istället för i mataffären. Det är mycket billigare och fräschare!!! Det finns olika "lådor" med blandat, tex. Husmanslåda

n där det ingår kassler, skinkgrytbitar, snitzel, kottletter, skinkfärs och korv. Totalt 8 kg kött för bara 420kr :) Vi handlar också mejerier och grönt ca en gång per vecka. Vi är 2 vuxna, en på 1½ år och en ammande baby och vårt matkonto landar på ca 3500-4000kr.,saviar skrev 2009-09-01 12:32:53 följande:hur gör du moussaka ? Det är en lite annorlunda - jugoslavisk - moussaka där jag varvar skivad potatis med (brynt) köttfärs, hackad gul lök o riven morot. Salta o peppra mellan lagren och häll på äggstanning. In i ugnen på 175-200 g i ca 40 min eller tills det stelnat o potatisen blivit mjuk. Saftig o mild i smaken. (Man kan även strö på lite Vegeta eller grönsaksbuljong i köttfärsen när den steks.) Hoppas det smakar!,VeraP skrev 2009-09-02 06:57:23 följande:Middiz, vad mer har du i fläskfilé- o kantarellgrytan?lite lök, tomatpuré, soya, kalvfond+vatten, salt o peppar, paprikapulver och lite chilipulver! Ang matkostnader, vi har varit lata under sommaren med en nyfödd  och en två-åri

ng så vi har handlat på lokala ica, har då haft ett matkonto på 5-6000!! Nu har jag tagit mej i kragen och börjat skriva menyer igen och då är vi nere på ca 3000 med blöjor till båda barnen. Vi köper dock griskött av en bonde en gång i halvåret, vi brukar köpa runt 40 kg för 1500 kr.. såå skönt att veta vart köttet kommer från och att det är färskt och inte hamnat på icas golv Vintern är ingen årstid, den är en regelbunden naturkatastrof,Torsdag: Köttbullar + potatis + brunsås + lingongsylt Fredag: Hemmagjord pizza med tomat, fetaost, svarta oliver och rödlök Lördag: Sandras skogspanna (fast med kyckling) www.arla.se Söndag: Kotletter i gräddsås + ris + bön- och tomatsalsa Måndag: Hamburgare Tisdag: Spagetti carbonara Onsdag: Stekt lax + bulgur + limeyoghurtsås,Klar med matsedeln för nästa vecka! Måndag: Kryddig kycklinggryta med bönor och chorizo, ris. Tisdag: Rester från frysen. Onsdag: Potatisbullar, bacon, lingonsylt och rivna morötter. Torsdag: Fisk med citronsås och dill, potatis...


Läs hela artikeln här


Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |