Vad har du på Ditt julbord och vad har du för sorts julkakor?

Jag vet att det är ju ett tag dit men dagarna bara försvinner... så snart är vi där... :D dela gärna med dig!,Svar på #9vörtbröd. julmust. glögg. nötter. sen har jag väl säkert glömt massa grejer också.,Julskinka Omelett med räkstuvning Revbensspjäll Köttbullar Prinskorv Kokt potatis Jansons frestelse Älgsylta Ägghalvor Gravad lax Rökt lax Julknäcke Sillsallad Kokt potatis Sill ..och några rätter jag står över Nötkakor Pepparkakor Drömmar Saffransbullar ...och säkert något jag glömt Kola Knäck Mozartkulor ...och ibland annat hemlagat utöver köpegodiset Mandariner Apelsiner Äpplen Banan Ananas Nötter Man kan ju hoppas att jag inte glömt något,röda naglar skrev 2008-09-20 23:10:18 följande: låter både gott och spännande. har du lust att ge mig recepten?:) absolut, väta ska jag hämta lite vegetariska julrecept,så lånar tråden för lite vegetariska julrecept: Linspastej: 2 dl röda linser 4 dl vatten 1 veg. buljongtärning 1 stor grovhackad gul lök 2 dl skalade sesamfrön 0,5 dl vatten 1 msk m

aizena (rågad) 1-2 tsk stött koreander 1-2 tsk curry ev, 1 tsk örtsalt Skölj linserna. KOka upp vatten och buljong. Tillsätt linser, lök och koma i 8-10 minuter. Mixa sesamfrön och koreander noga. Blanda vatten och maizena samt de varma linserna och mixa allt. Smaka av med kryddorna. Sätt allt i en avlång folieform och låt den stå i kylen så att den stelnar lite. Pastejen kan förvaras 3-4 dagar i kyl och går även bra att frysa. Bovetesylta 1 dl bovetekross 3 dl vatten 1/2 gul lök 1 st veg. buljongpasta 1 msk tomatpuré 1 lagerblad 1/2 tsk mald kryddnejlika 1 knivsudd cayennepeppar alt. chilipulver Finhacka löken. Koka alltsammans ca 5 minuter under omrörning. Tag sedan bort lagerbladet och häll upp syltan i en vattensköljd avlång form. Den stelnar i kylen på ett par timmar. Julpaté 12 pers 12 grönkålsblad 300 g katrinplommon 300 g valnötskörnor 8 ägg 200 g stiltonost 3 dl mjölk 3 dl grädde Ansa kålen så att bara fina blad återstår. Koka dem i 3-4 minuter i saltat vatten och skölj dem se

dan i kallt vatten. Lägg kålblad i botten och på sidorna av två patéformar. Se till att kålen stickor ut ordentligt på ena långsidan, så att det kan bli lock på patén. Lägg i plommon och valnötter. Mixa äggen med osten. Sila gärna genom en finmaskig sil. Vispa ihop mjölk och grädde och rör ner ostsmeten. Salta och peppra. Häll äggstanningen i patéformen. Lägg över grönkålslocket. Tillaga i vattenbad i ugnen ca 60 minuter, 125 grader. Julrot 1 kålrot 2 msk tomatpuré senap sirap ströbröd Koka kålroten i en timme tillsammans med tomatpurén. Lägg sedan kålroten i en ugnssäker form. Blanda lika delar senap och sirap och bred över kålroten. Strö ströbröd över kålroten. Gratinera i ugnen vid ca 225 grader i ca 20 minuter. Kan sedan skivas och ätas. Inlagd "sill" 1 gurka 1 rödlök 1 morot 1/2 dl socker 1/2 tsk salt 1/2 dl äppelcidervinäger 1 dl vatten 1/2 påse sillkryddor skala gurkan och skär den i tärningar. Skala och skär löken och moroten i tunna skivor. Blanda socker, salt, vinäger, vatten...


Läs hela artikeln här


Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |