Recept på maträtter med VITKÅL

Är ju tid nu för att göra maträtter med vitkål. Vet att man kan göra coleslaw, kåldolmar, kålpudding, kålgryta mm. Men det finns säkert annat också och är alltid kul att få lite nya idéer, så därför efterlyser jag många recept. Vi har försökt sedan mars-april 2007.,Asiatisk rätt: bryn 2 strimlade kycklingfiléer i olja. Salta o peppra lite. Ta upp ur pannan. Woka sedan finstrimlade morötter, vitkål (kan vara i lite större bitar), röd paprika, gul eller röd lök, broccoli, ev andra grönsaker. Ta inte för mycket i pannan åt gången o snåla inte med oljan. De ska ha tuggmotstånd så det räcker med ca tio minuter. Häll tillbaka kycklingen. I med en tesked röd currypasta, en burk kokosmjöl och smaksätt med lite mushromsoja. Smaka av. För fastare konsistens, strö över lite idealmjöl. Ät med nudlar eller ris. Smaskens! Ett råd: förbered alla grönsaker först för wokningen går rätt snabbt.,Vitkålsallad. Strimlad vitkål, rivet äpple, hackad purjolök, krossad annanas. Blada samman detta i en skål. Rör ner cremefraiche och majonäsa, salt o peppar. MUMS till kött Pizza Sallad Vitkål blandat med lingon är mums till blodpudding eller potatisbullar.,I det asiatiska köket har man ju kål i nästan allt. Själv älskar jag vitkål och brukar steka ner det i allt från köttfärssås till fiskgryta.,Jag har ett gott recept på Tacopaj med vitkål och grillad kyckling i. Säg till om du vill ha det!,finns lite recept i denna tråd www.familjeliv.se/Forum-5-72/m32002639.html,Vanlig stuvad vitkål är jättegott med en kryddig korv till! Eller kålpudding.Färs varvat med stekt vitkål typ....


Läs hela artikeln här


Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |