Tråden för frågor kring och recept med surdeg

Eftersom den förra surdegstråden är stängd tänkte jag att varför inte starta en recepttråd där även nybörjare kan ställa frågor till oss som snöat in oss en del i surdegsträsket. :) Faktum är att trots att det tar lite mer tid så är det nästan alltid värt det. Bröd med surdeg blir inte bara nyttigare, de blir mer smakrika på grund av den långa jästiden. Mitt senaste alster är ett surdegsbröd med solrosfrön som fick stora fina hål och blev ordentligt segt. Receptet är ganska långt så jag lade upp det på bloggen. matgeek.se/2009/08/10/nattjast-surdegsbrod-me.../,annica76 skrev 2009-10-21 08:28:52 följande:hur förvarar man sitt surdegsbröd bäst??? Aldrig i en påse - då förstörs skorpa och konsistens direkt. Jag brukar ställa det med snittytan nedåt på en skärbräda. Klarar sig utan problem ett par dagar utan att bli trött. Även om det oftast brukar gå åt inom 24 timmar :D,annica76 skrev 2009-10-21 08:28:52 följande:hur förvarar man sitt surdegsbröd bäst???Jag införskaffade en brödpåse på C

ervera och den är riktigt bra faktiskt. www.smartasaker.se/default.aspx?main=ShowProd... I väntans tider... pokergirl.blogg.se,annica76 skrev 2009-10-21 08:28:52 följande:hur förvarar man sitt surdegsbröd bäst??? Jag brukar bara vira in det i en kökshanduk =),Jag virar också in mitt bröd i kökshanddukar. Klarar sig fleeera dagar! Tr6ek skrev 2009-10-20 11:13:53 följande:Musli: Går det att se om brödet blivit överjäst?Är jättedålig på sånt... Kanske går att googla på det???? Hanna 050511 & Elias 090910,Var hittar man en baksten som inte kostar två förmögenheter? Har ikväll bakat gotlandslimpa, spännande att se om det blev ätbart, synd att det är så varmt just nu! I väntans tider... pokergirl.blogg.se,musli skrev 2009-10-21 22:15:34 följande:Jag virar också in mitt bröd i kökshanddukar. Klarar sig fleeera dagar! Är jättedålig på sånt... Kanske går att googla på det???? Jo testade googla men hitta inte så mycket. Tydligen skulle man kunna se att degen börjat platt, porös och rinnig men om

man tar upp det och knådar bort alla luftbubblor kan man låta det jäsa om igen. Det ska jag testa nästa gång då jag märker att degen bara har blivit lösare och lösare.,Hej! Det kanske är försent att hoppa in i den här tråden men jag har en liten fråga. Har följt tråden länge och tycker att bröden/recepten verkar helt underbara! Jag har dock ALDRIG gjort surdegsbröd själv. Kan någon av er tipsa mig om ett bra recept som jag kan börja med? Finns det något speciellt jag ska tänka på? Ser ju gott ut, segt, ihålig och alla vad det är. :) Hoppas på svar, vill så gärna baka och överraska maken då han kommer hem om några dagar! Tack alla, på förhand!,Sigrid skrev 2009-10-19 17:06:30 följande:Någon som har ett grundrecept på surdegsbröd? Jag vill gärna experimentera själv och ha i nötter, frön och frukt efter smak, men då vill jag gärna ha ett beprövad grundrecept att gå efter. Hej. Jag hittade en bra sida som jag länkade till tidigare i tråden. Där finns ett "grundrecept", eller vad du vill k...


Läs hela artikeln här


Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |