Tråden för oss som bakar med surdeg

Förra tråden är stängd och därför startar jag en ny. En tråd om surdegbröd och bakning, där vi tillsammans kan tipsa, ge stöd och råd runt bak med surdeg. Inga frågor är dumma, alla recept och tips varmt välkomna - vi här i tråden har en sak gemensamt - vi älskar att baka med surdeg! Hon har anlänt... pokergirl.blogg.se,Sigrid skrev 2009-11-18 10:57:55 följande:Om jag hinner ska jag testa Martins Fruktbröd och Drottningholmslimpa i helgen. Jag har inte kunnat baka på två veckor så jag har verkligen abstienens. Längtar verkligen. Berätta hur dom blev sen! =) Tror jag ska testa baguetterna på rågsurgrund när jag kommer hem!,Tr6ek skrev 2009-11-18 11:54:41 följande:Berätta hur dom blev sen! =) Tror jag ska testa baguetterna på rågsurgrund när jag kommer hem! Då får du berätta hur det blev. Jag har också spanat in dem och tänkt testa dem vid tillfälle.,Nu har jag fått Martins bok s¨jag hoppas att jag snart kan börja baka! Finns det något recept som ni rekomenderar att börja med?,hanniz: Hä

rligt! smakligtochgott.blogspot.com/testar att baka recept efter recept i Martins bok och betygsätta bröden. Jag gillade potatislimpan, har även testat grytbrödet med gott resultat. Någon som testat att baka med levain? Är väldigt sugen på att testa, hur viktigt är det med "fina" russin? Hon har anlänt... pokergirl.blogg.se,Hanniz skrev 2009-11-19 08:18:48 följande:Nu har jag fått Martins bok s¨jag hoppas att jag snart kan börja baka! Finns det något recept som ni rekomenderar att börja med? Jag har bara testat solros och russinbrödet vid två tillfällen, fast första gången med aprikos istället för russin och andra gången med rivet äpple istället för russin. Det blev gott och var enkelt att göra.,Den här tråden åker in på "mina favoriter". Ska prova att baka med surdeg så fort vårt kök är klart.,Pokergirl skrev 2009-11-19 09:36:07 följande:hanniz: Härligt! smakligtochgott.blogspot.com/ testar att baka recept efter recept i Martins bok och betygsätta bröden. Jag gillade potatislimpan, ha

r även testat grytbrödet med gott resultat. Någon som testat att baka med levain? Är väldigt sugen på att testa, hur viktigt är det med "fina" russin? Tack! Ska kolla igenom och se vad jag bestämmer mig för. Först ska jag få till en bra grund. Ska läsa igenom noga och fixa hem det som behövs. En "allmän" fråga; går det att göra vörtbröd med surdeg? Eller har någon något smarrigt recept på det?,Va kul att det fanns en ny tråd =) Russin & Solrosbrödet från Martins bok är klockrent! Så himla gott, jag skulle kunna äta sånt hela tiden om jag bara fick. Fast jag älskar att ha russin i bröd å andra sidan... Igår beställde jag lite baktillbehör inför julen, tänkte att både jag och maken behövde lite saker. Så det vart en baksten till ugnen, två jäskorgar, baguettplåt, ny silikonkavel och en brödspade. Det blir helt klart inte jag som hämtar ut det paketet på Posten! Ska bli kul och se hur degen beter sig på en baksten i ugnen istället för varm plåt =),Pokergirl skrev 2009-11-19 09:36:07 följa...


Läs hela artikeln här


Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |