dubbelmarinerad oxfile

Ska ha dubbelmarinerad oxfile till nyårsaftonskväll och i receptet som är från Icas hemsida så står det att man ska börja två dagar innan festen att lägga köttet i den första marinaden.Ska jag alltså lägga det i marinad i kväll och sedan steka/ugnsbaka i morgon?eller räcker det att jag lägger det i marinad i morgon kväll och steker det på nyårsaftons morgon och skivar och lägger i den andra marinaden?Då hinner det ju ligga i marinad två i åtta timmar ialla fall? Har gjort det förut men kommer nte ihåg hur långt innan jag började.det enda jag kommer ihåg är att det var jättegott:),Jag brukar tänka två hela dagar emellan, dvs lägga köttet i första marinaden idag, steka i morgon och lägga i den andra marinaden när köttet svalnat något och låta det ligga fram till servering på nyårsafton. Jag tycker att det blir godare ju längre det får ligga i marinad 2. Men det går säkert att steka och låta ligga i andra marinaden från nyårsaftons morgon...jag har inte testat det.


Läs hela artikeln här


Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |