levain???




0 1 2 3 4 5
 
levain?????
är det någon här som brukar baka surdegsbröd och göra en egen levain? tips inför mitt kommande försök mottages tacksammt!,En levain tar ju flera dagar att göra.. Jag brukar göra en poolish: 5 dl vatten(35grader), 500g mjöl av valfri sort, 5 g jäst. vispa till en pannkaksliknande deg/smet. Täck m plastfolie, jäs i rumstemp i 3-6 timmar, eller över natten i kyl. Blir luftigt & fint bröd=),Ja, det blir suveränt gott! Men precis som Linnselusan säger så tar det några dagar att göra surdegen men det är det väl värt. Drt tar lite tid men bröden blir sååååååå mycket godare tycker jag!...

Tråden för oss som bakar med surdeg
Förra tråden är stängd och därför startar jag en ny. En tråd om surdegbröd och bakning, där vi tillsammans kan tipsa, ge stöd och råd runt bak med surdeg. Inga frågor är dumma, alla recept och tips varmt välkomna - vi här i tråden har en sak gemensamt - vi älskar att baka med surdeg! Hon har anlänt... pokergirl.blogg.se,Tr6ek skrev 2009-11-26 21:47:09 följande:Den är klar när den bubblar mycket och det kan vara skum på den plus att den luktar typ likör. Fast min bubblade bara som kolsyra typ när man skakade lite men det blev inge skum på den och den luktade inte speciellt mycket likör heller f...

Tråden för oss som bakar med surdeg
Förra tråden är stängd och därför startar jag en ny. En tråd om surdegbröd och bakning, där vi tillsammans kan tipsa, ge stöd och råd runt bak med surdeg. Inga frågor är dumma, alla recept och tips varmt välkomna - vi här i tråden har en sak gemensamt - vi älskar att baka med surdeg! Hon har anlänt... pokergirl.blogg.se,Sigrid skrev 2009-11-18 10:57:55 följande:Om jag hinner ska jag testa Martins Fruktbröd och Drottningholmslimpa i helgen. Jag har inte kunnat baka på två veckor så jag har verkligen abstienens. Längtar verkligen. Berätta hur dom blev sen! =) Tror jag ska testa baguetterna på rå...

Tråden för oss som bakar med surdeg
Förra tråden är stängd och därför startar jag en ny. En tråd om surdegbröd och bakning, där vi tillsammans kan tipsa, ge stöd och råd runt bak med surdeg. Inga frågor är dumma, alla recept och tips varmt välkomna - vi här i tråden har en sak gemensamt - vi älskar att baka med surdeg! Hon har anlänt... pokergirl.blogg.se,Kan någon som har Martins bok tillgänglig snabbt hjälpa mig. Jag är på jobbet och ska iväg ochhandla nu och minns inte en ingrediens. Hans fruktbröd. Är det hela kardemummakärnor i det?,Nu finns det ett renodlat forum för oss hemmabagare på internet. www.riktigtbrod.se, kanske ...




Information

Här hittar du all information du behöver.

Skriv in ditt sökord i
rutan och klicka på sök så
sköter vi resten.

Mycket nöje!
Share |