|
|
Förra tråden är stängd och därför startar jag en ny. En tråd om surdegbröd och bakning, där vi tillsammans kan tipsa, ge stöd och råd runt bak med surdeg. Inga frågor är dumma, alla recept och tips varmt välkomna - vi här i tråden har en sak gemensamt - vi älskar att baka med surdeg! Hon har anlänt... pokergirl.blogg.se,Satte min råsurdegsgrund i söndags och den bubblade på fint tycker jag. Fast idag syns det inga bubblor alls och dét verkar som att den skiktat sig. Har den dött eller "vilar" den måntro? Är det värt att låta den stå till dag 4 och då mata, innan jag slänger den? Om den blivit ...
|
Förra tråden är stängd och därför startar jag en ny. En tråd om surdegbröd och bakning, där vi tillsammans kan tipsa, ge stöd och råd runt bak med surdeg. Inga frågor är dumma, alla recept och tips varmt välkomna - vi här i tråden har en sak gemensamt - vi älskar att baka med surdeg! Hon har anlänt... pokergirl.blogg.se,Ingen som bakat något spännande på länge? Jag har inte bestämt om jag ska ge mitt experimentbröd ett nytt försök i helgen eller om jag ska baka Martins julbröd igen.,Jag bakade Martins potatislimpa och det blev gott! Dock bara jag i familjen som äter det så det blev massa att f...
|
Eftersom den förra surdegstråden är stängd tänkte jag att varför inte starta en recepttråd där även nybörjare kan ställa frågor till oss som snöat in oss en del i surdegsträsket. :) Faktum är att trots att det tar lite mer tid så är det nästan alltid värt det. Bröd med surdeg blir inte bara nyttigare, de blir mer smakrika på grund av den långa jästiden. Mitt senaste alster är ett surdegsbröd med solrosfrön som fick stora fina hål och blev ordentligt segt. Receptet är ganska långt så jag lade upp det på bloggen. matgeek.se/2009/08/10/nattjast-surdegsbrod-me.../,MBert skrev 2009-10-26 23:15:19 f...
|
Eftersom den förra surdegstråden är stängd tänkte jag att varför inte starta en recepttråd där även nybörjare kan ställa frågor till oss som snöat in oss en del i surdegsträsket. :) Faktum är att trots att det tar lite mer tid så är det nästan alltid värt det. Bröd med surdeg blir inte bara nyttigare, de blir mer smakrika på grund av den långa jästiden. Mitt senaste alster är ett surdegsbröd med solrosfrön som fick stora fina hål och blev ordentligt segt. Receptet är ganska långt så jag lade upp det på bloggen. matgeek.se/2009/08/10/nattjast-surdegsbrod-me.../,musli skrev 2009-10-29 10:26:23 f...
|